Juha Kananen, Kajaani

Kaivon poraaminen ja aikataulu vastasivat toimitussisältöä. Kaivon poraus oli ohi muutamassa päivässä, vaikkakin kaivon sijaintipaikka oli haastellinen. Kaluston kuljettamisesta paikalle ei jäänyt järin suuria jälkiä. Itse poraaminen tapahtui nopeasti ja ongelmitta. Poraustyöstä ei aiheutunut asukkaille mitään melua kummempia häiriöitä, ja melukin väheni kun pora eteni syvemmälle kallioperään.

Entisen järjestelmän purkaminen sujui sovitulla tavalla ja uuden lämpöpumpun asennus meni hienosti, asennusjälki kestää esittelyn myös ulkopuolisille asiasta kiinnostuneille. Jopa muutama naapuruston asukas on käynyt ihmettelemässä ja ihastelemassa laitteistoa sekä asennusjälkeä.

Uusi lämmitysjärjestelmä saatiin nopeasti käyttöön ja käyttöönotossa ei ilmennyt mitään ongelmia. Talo oli ”kylmillään”, ilman lämmitystä vain vuorokauden. Tämä selittyy varmasti ammattitaitoisten asentajien osaamisella, josta heille kuuluukin iso kiitos tässä kohtaa.

Ensimmäisen talven pakkaset on koettu ja talo on pysynyt lämpimänä sekä käyttövettä on riittänyt perheemme tarpeisiin mukavasti. Tammikuun pakkasjakso etukäteen hirvitti, sillä olihan talokin meille uusi tuttavavuus, sekä kokonaan uuden lämmitysjärjestelmän riittävyys kovemmilla pakkasjaksoilla. Pumppu toimi kylmän tammikuun hienosti, vaikka pakkasta oli useita päiviä enemmän kuin kolmekymmentä astetta. Parhaimmillaan pakkanen laski 34 asteen lukemiin, mutta pumppu teki nöyrästi töitä ja pakkasjaksosta selvittiin ilman lisäsähköä pumpun sähkövastuksilla.

Kokonaisuutena olemme perheemme kanssa tyytyväisiä Thermian lämpöpumppuun ja Sotkamon porakaivon tekemään työhön. Voimme lämpimästi suositella Sotkamon porakaivon palveluja myös muille lämmitysjärjestelmän muutostyötä miettiville, jos he päätyvät maalämpöjärjestelmän kannalle.

referenssit
referenssit

As. Oy Sotkamon Säästö – Onnela

  • Kohteessa oli kaukolämpö, keskimääräinen kulutus oli n. 235 MWh/vuosi.
  • Vuonna 2014 taloyhtiö vaihtoi lämmitysmuodon maalämpöratkaisuun porauttamalla 8 kpl syvyydeltään 208-240m lämpökaivoja ja asennuttamalla 2 kpl á 33 kW ThermiaRobust maalämpöpumppuja sekä 2 kpl Akvaterm 700 l:n lämminkäyttövesi-/tulistinvaraajan ja puskurivaraajan.
  • Järjestelmän käytössä olleena kevääseen 2016 mennessä vuotuinen lämpöpumpun ottama energia on 70 000 kWh / v.
  • Rahallinen säästö on ollut yli 60 % entiseen kaukolämpöön verrattuna.
  • Vuonna 2016 keväällä Sotkamon kaukolämmön hinnoilla mitattuna kerrostalon lämminkäyttövesi ja lämmitys (18 asuntoa) olisi tullut maksamaan n. 23 500 €/v ja tehdyllä maalämpöjärjestelmällä ainoastaan 9100 € /v, eli säästönä puhdasta rahaa 14400 € /v.
  • Järjestelmän takaisinmaksuajaksi muodostuu n. 7 vuotta.

Aili ja Sakari Mertanen, Polvijärvi

Päädyimme syksyllä 2019 vaihtamaan puulämmitteisen omakotitalomme lämmitysjärjestelmän maalämpöön, sillä halusimme helpottaa elämäämme. Puiden kantamisessa ja varsinkin talviaikaan päivittäisessä puulla lämmittämisessä oli hirveä työ.

Kylällämme oli jo kokemusta Sotkamon Porakaivon toteuttamista töistä ja olimme kuulleet näistä positiivista palautetta. Päädyimme pyytämään Sotkamon Porakaivolta tarjousta yhdessä naapurimme kanssa, jolla lämmitysjärjestelmän vaihtaminen on myös ajankohtaista.

Yllätyimme siitä, että saimme Sotkamon porakaivolta saman katon alta kaikki tarvittavat ammattimiehet sähkö- ja putkimiestä myöten. Meidän ei siten tarvinnut haalia ammattimiehiä kasaan sieltä täältä, tilasimme ainoastaan kaivinkoneen paikalle oikeaan aikaan. Tämä toimi todella hyvin, kun työmiehet puhalsivat yhteen hiileen ja kaikki sujui mutkattomasti.

Kun työt pääsivät vauhtiin, kaikki tapahtui todella nopeasti ja vaivattomasti. Meidän tapauksessamme maalämpöjärjestelmän keruuputkisto asennettiin järveen. Sotkamon Porakaivon pojat asensivat järviputket yhdessä päivässä ja tarvittavat laitteet entisen pannuhuoneen paikalle kahdessa päivässä. Kaiken kaikkiaan koko homma oli siis hoidettu kolmessa työpäivässä.

Asennustyö ei aiheuttanut meille juuri mitään haittaa. Työmiehet tekivät työnsä erinomaisesti sekä järvellä, ulkona että entisessä pannuhuoneessa. Vesikatkotkin olivat niin lyhyitä, että niitä ei ehtinyt huomatakaan. Saimme kaikista vaiheista tietoa hyvissä ajoin etukäteen ja kaikkiin moninaisiin kysymyksiimme vastattiin erittäin asiallisesti.

Laitteistot ovat olleet nyt paikoillaan noin kuukauden ja olemme opetelleet säätämään järjestelmää. Kaikki on toiminut moitteettomasti, toki pakkastalvi on vielä edessä. Nyt jälkeen päin ajattelemme, että olisi pitänyt tehdä muutos jo paljon aikaisemmin! Voimme lämpimästi suositella Sotkamon Porakaivon palveluita muillekin.

maalämpö koteihin

Haluatko kuulla lisää?

Suunnittelemme ja toteutamme toimivia maalämpöjärjestelmiä ”avaimet käteen”- periaatteella yli 20 vuoden kokemuksella ja alan uusimmilla tekniikoilla. Annamme jokaiselle järjestelmälle asennustakuun ja Thermian maalämpöpumpulle takuun 5 vuotta. Asiakkaanamme voit huoletta soittaa myös huoltopäivystykseemme josta saat avun mihin kellonaikaan tahansa. Meistä on tullut vuosien saatossa pitkäjänteisen työn ja luotettavuuden tuloksena yksi maan johtavista maalämpöjärjestelmien toimittajista.

Suunnitellaan yhdessä juuri sinulle sopiva ratkaisu!