Kenelle maalämpö sopii?

Lämmitätkö talosi vesikiertoisesti puulla, öljyllä tai sähköllä? Onko lämmittäminen työlästä tai kallista? Oletko kyllästynyt kantamaan puita tai tilaamaan öljyä säännöllisin väliajoin? Onko nykyinen lämmitysjärjestelmäsi tulossa tiensä päähän? Haluaisitko tulevaisuudessa lämmittää kotiasi ympäristöystävällisellä energiamuodolla? Jos vastasit yhteen tai useampaan ylläolevaan kysymykseen ”kyllä”, meillä on sinulle hyviä uutisia! Ympäristöystävällinen ja energiatehokas maalämpö on hyvä ratkaisu sinulle, kun lämmitysjärjestelmän uusiminen on ajankohtaista. Lämmitysjärjestelmän saneeraus on pitkäaikainen ratkaisu, joka vaikuttaa asumismukavuuteen vuosikymmenien ajan. Siksi muutos kannattaa suunnitella huolella.

Maalämpö voi sopia sinulle, mikäli…

💧 nykyinen lämmitysjärjestelmäsi on vesikiertoinen
💭 olet harkitsemassa lämmitysjärjestelmän uudistamista
♻️ etsit helppokäyttöistä, ekologista ja edullista lämmitysmuotoa

Suunnittelemme ja toteutamme toimivia maalämpöjärjestelmiä ”avaimet käteen”- periaatteella yli 20 vuoden kokemuksella ja alan uusimmilla tekniikoilla. Annamme jokaiselle järjestelmälle asennustakuun ja Thermian maalämpöpumpulle takuun 5 vuotta. Asiakkaanamme voit huoletta soittaa myös huoltopäivystykseemme josta saat avun mihin kellonaikaan tahansa. Meistä on tullut vuosien saatossa pitkäjänteisen työn ja luotettavuuden tuloksena yksi maan johtavista maalämpöjärjestelmien toimittajista. Suunnitellaan yhdessä juuri sinulle sopiva ratkaisu!

Maalämpö on erityisen hyvin sopiva ratkaisu erityisesti silloin, jos nykyinen lämmitysjärjestelmäsi on vesikiertoinen, olet harkitsemassa lämmitysjärjestelmän uudistamista ja etsit helppokäyttöistä, ekologista ja edullista lämmitysmuotoa. Miksi siis vaihtaisit maalämpöön?

✅ Hyödynnät saasteetonta aurinkoenergiaa, joka on varastoitunut maaperään.
✅ Valitset energiatehokkaan ja ympäristöystävällisen vaihtoehdon.
✅ Saat vaivattoman lämmitysmuodon, jolla on vähäinen huollon tarve.
✅ Säästät omaa aikaasi muuhun kuin lämmitysjärjestelmästä huolehtimiseen.
✅ Saavutat kotiisi tasaisen lämmön, jolloin energiakustannuksia on helppo säädellä.
✅ Saavutat jopa 80% energiansäästön lämmityksessä.
✅ Investointi maksaa itsensä takaisin keskimäärin 6-7 vuodessa.
✅ Maalämpö on ekologinen, pitkäikäinen ja turvallinen ratkaisu.

Maalämpöä koteihin

Maalämpö voidaan ottaa käyttöön sekä saneeraus- että uudiskohteissa. Lämpöpumpun koko ja porakaivon syvyys riippuvat rakennuksen energiantarpeesta, siksi maalämpöjärjestelmä mitoitetaan aina tapauskohtaisesti. Maalämpöpumppujen koot ovat 4 kW – 88 kW, suuremmat kiinteistöt vaativat muutaman maalämpöpumpun muodostaman pumppukeskuksen optimaalisen toiminnan takaamiseksi.

Maalämpöä kiinteistöihin

Toimitamme vain ekologisesti ja taloudellisesti kannattavia kokonaisjärjestelmiä ja suurin hyöty maalämpöjärjestelmästä tai jäähdytysjärjestelmästä on yleensä kiinteistöissä, joissa aikaisempi energiankulutus on suuri. Yksikään kiinteistö ei kuitenkaan ole liian pieni maalämpöjärjestelmää varten.

Olemmekin tästä syystä erikoistuneet yksityisasiakkaita unohtamatta vaativiin uudis- ja saneerauskohteisiin ja asiakkaistamme valtaosa onkin mm. teollisuushalleja, rakennusyhtiöitä, kirkkorakennuksia sekä rivi -ja kerrostalokohteita. Maalämpöjärjestelmä mitoitetaan aina tapauskohtaisesti ottamalla huomioon asiakkaan tarpeiden ohessa luontoystävällisyys sekä entisen järjestelmän puutteet ja energiankulutus.

Kuinka paljon säästän lämmityskustannuksissa?

Esimerkissä on omakotitalo, jonka lämmitettävä pinta-ala 120 m²

Vesikiertoinen patterilämmitys öljyllä:

Lämmitettävä pinta-ala 120 m²

Vesikiertoinen patterilämmitys

Öljylämmitys 2000 l/vuosi

Asukkaita 2

Lämmityskustannukset 2600€/vuosi

Vaihdettaessa maalämpöön

Lämpöpumppu Thermia Calibra 7

Energiakaivo 160 metriä

Lämmityskustannukset 750€/vuosi

Maalämmön avulla voit siis pudottaa lämmityskustannuksia jopa 75%!

“Ensimmäisen talven pakkaset on koettu ja talo on pysynyt lämpimänä sekä käyttövettä on riittänyt perheemme tarpeisiin mukavasti. Tammikuun pakkasjakso etukäteen hirvitti, sillä olihan talokin meille uusi tuttavavuus, sekä kokonaan uuden lämmitysjärjestelmän riittävyys kovemmilla pakkasjaksoilla. Pumppu toimi kylmän tammikuun hienosti, vaikka pakkasta oli useita päiviä enemmän kuin kolmekymmentä astetta. Parhaimmillaan pakkanen laski 34 asteen lukemiin, mutta pumppu teki nöyrästi töitä ja pakkasjaksosta selvittiin ilman lisäsähköä pumpun sähkövastuksilla.

Kokonaisuutena olemme perheemme kanssa tyytyväisiä Thermian lämpöpumppuun ja Sotkamon porakaivon tekemään työhön. Voimme lämpimästi suositella Sotkamon porakaivon palveluja myös muille lämmitysjärjestelmän muutostyötä miettiville, jos he päätyvät maalämpöjärjestelmän kannalle.” – Juha Kananen, Kajaani

referenssit

Muista kotitalousvähennys!

Kun ostat palveluja kotiin tai vapaa-ajan asunnolle, voit vähentää osan kuluista verotuksessasi kotitalousvähennyksenä. Kotitalousvähennystä pitää hakea itse. Teetetyt työt ja maksetut työkorvaukset tai palkat ja palkan sivukulut tulee ilmoittaa esitäytetyssä veroilmoituksessa. Verottaja tekee vähennyksen suoraan verosta, ja työn teettäjä saa hyödyn veronpalautuksena. Kotitalousvähennystä saa myös perikunnat, kakkosasunnot (mökit).

Vuonna 2022 öljylämmityksestä luopumisen osalta vähennysprosentti on 60 % ja enimmäismäärä 3 500 euroa/henkilö!

Työ on tehtävä joko maksajan omassa asunnossa tai hänen vanhempiensa, isovanhempiensa tai appivanhempiensa käytössä olevassa asunnossa. Kotitalousvähennykset omavastuuosuus on 100 euroa.

Myös konetyöstä saa kotitalousvähennystä!