Qmatec 407

Qmatec 407 on pieni ja ketterä tela-alustainen poravaunu. Paino 10 tn ja pituus 6 m työskentelyleveys 2,2 m. Tällä porayksiköllä poraamme vesikaivoja ja maalämpökaivoja.

Qmatec 407 on pieni ja ketterä tela-alustainen poravaunu

Comacchio Geo 601

Comacchio 601 on pieni ja ketterä tela-alustainen poravaunu. Paino 10 tn ja pituus 6 m työskentelyleveys 2,2 m. Tällä porayksiköllä poraamme pääsääntöisesti maalämpökaivoja.

Fraste

Fraste on kuorma-autoalustainen porayksikkö.

Paino 38 tn ja pituus 11 m ja työskentelyleveys 2,5 m. Tällä porauksiköllä poraamme pääasiassa vesikaivoja sekä kaivoja joissa tiedetään olevan suurempia maakerrostumia. Porayksikköä käytetään paljon myös teollisuuden eri poraustöissä.

fraste Porakaivo kalusto

Comacchio 900

Comacchio 900 on tela-alustainen poravaunu jonka koko on hieman suurempi kuin Geo 601 poravaunulla. Poravaunu liikkuu kohteisiin perävaunulavetin päällä mutta kohteissa porayksikkö liikkuu teloilla. Paino 18 tn ja pituus 8 m työskentelyleveys 2,3 m

Tällä porauksiköllä poraamme maalämpökaivoja sekä vesikaivoja.

  • Kuinka kauan poraus kestää?
    Maalämpökaivon poraus kestää keskimäärin 1-3 päivää riippuen kaivon syvyydestä ja lukumäärästä.
  • Mitä valmisteluja tulee tehdä ennen porayksikön tuloa?
    Suunnittele mihin lämpökaivo tai porakaivo sijoitetaan (vähintään 3-4 metrin päähän rakennuksesta). Etäisyys lähimpään energiakaivoon on oltava vähintään 15 metriä. Kaivon sijainnin määrityksessä saat myös tarvittaessa apua asiantuntijoiltamme. Suunnittele sopiva reitti ja paikka johon pääsemme esteittä poraamaan. Huomioi tiukat käännökset, muut kiinteistöt sekä rakennelmat. Poraustyössä tarvitaan työmaa-aikaista vettä ja valovirtasähköä, huolehditahan että niitä on saatavilla.
  • Minne poraushiekka sijoitetaan?
    Suunnittele poraushiekan käsittely tarvittaessa yhdessä asiantuntijoidemme kanssa. Poraushiekka voidaan puhaltaa tontille mikäli tontilla on paikka jonne lietemäinen porasoija voidaan puhaltaa. Huomioi, että liete voi valua mikäli valittu paikka ei ole tasainen. Poraushiekalle voi myös tilata vaihtolavan jolloin on huomioitava se, että lavalta pumpataan vesi pois ja sille tulee olla katsottuna paikka tontilta johon sen voi imeyttää. Käytössämme on myös säiliöauto johon poraushiekan voi ottaa talteen. Säiliöautoa käytämme pääsääntöisesti isommissa usean maalämpökaivon porauskentissä.
  • Jääkö pihaani jälkiä porauksesta?
    Kyllä. Porayksiköiden paino on keskimäärin n.10-40 tn joten painaumajälkiä jää yleensä jonkin verran aina. Talviaikainen poraus ja routainen maa estää painaumajälkien syntyä.
  • Pitääkö minun ilmoittaa porauksesta jonnekin?
    Vesikaivon poraus ei ole toimenpideluvan varaista eli saat porata vesikaivon tontillesi. Lämpökaivon poraukseen tulee hakea rakennusvalvonnasta toimenpidelupa. Tässä vaiheessa kunta voi pyytää erillistä naapuerien kuulemista asiaan liittyen. On myös hyvän tavan mukaista ilmoittaa lähinaapureille porauksesta josta voi aiheutua pienimuotoista meluhaittaa.
  • Pitääkö porakaivoa huoltaa?
    Porakaivo on pääpiirteissään huoltovapaa mikäli veden laadussa ei tapahdu muutoksia. Toimivassa porakaivossa vesi uusiutuu käytön mukaan. Porakaivosta saatava vesi ei myöskään sisällä bakteereja, joita pintavesikaivoissa voi esiintyä. Porakaivon vesi on vain +4 asteista, eivätkä bakteerit helposti kehity näin alhaisessa lämpötilassa. Mikäli kaivossa ilmenee pesun tarvetta, voit ottaa meihin yhteyttä ja voimme toteuttaa kaivosi puhdistuksen suurpainevesikonttikalustollamme.
  • Pitääkö lämpökaivoa huoltaa?
    Lämpökaivoa ei yleensä tarvitse huoltaa lainkaan. Maalämpöputkisto sijoitetaan porattuun kaivoon ja putkiston liitännät jäävät maan alle peitettävään liitoskaivotilaan. Tarvittaessa kaivon liitäntöihin kuitenkin päästään käsiksi.

Henkilöt

Kari Mustonen

Maalämpö, tekninen myynti, työnjohtaja

040 529 1599

Mika Takila

Työnjohto

040 090 5070

Sotkamon Porakaivo Oy

Lastaajantie 4
88610 Vuokatti

0207 109 610