Maalämpö käyttöösi vaivattomasti

Maalämpö asennetaan meillä kokonaisvaltaisena palveluna, aina lämmitysjärjestelmän asennuksen suunnittelusta, kattaviin huoltosopimuksiin asti.

Haluamme kaikissa projekteissamme varmistaa, että asiakkaamme saavat parasta mahdollista palvelua ja pääsevät nauttimaan ympäristöystävällisestä maalämmöstä mahdollisimman vaivattomasti.

Toimitamme ja asennamme maalämpöjärjestelmät yksityisille asiakkaille sekä yrityksille ja kiinteistöyhtiöille.

Saatte kauttamme maalämmön kokonaisratkaisut lvi-suunnitelmineen.

Maalämpöpalvelumme koostuvat seuraavista osa-alueista:

✅ Maksuton suunnittelukäynti
✅ Energiakaivon poraus sekä maaputkiston ja järviputkiston asennus
✅ Lattialämmitykset maalämmön yhteyteen
✅ Patteriverkoston rakentaminen, lvi-työt
✅ Viilennyksen mahdollisuus maalämpöjärjestelmiin
✅ Ilma-vesilämpöpumput ja ilmalämpöpumput
✅ Kokonaisvaltaiset huoltosopimukset järjestelmille
✅ 24 h huoltopäivystys

Saatte asiakkaanamme kaiken tämän saumattomana kokonaisuutena, alusta loppuun.

Reikäkoot: Ø 115 – 160 mm
Reikäpituudet: 100 – 350 m, energiatarpeen mukaan
Lämpöpumput: 4 – 1408 kW

Maaperään, kallioon ja vesistöihin varastoituu suuret määrät saasteetonta aurinkoenergiaa. Aurinkoenergiasta saatava lämpö on tasaista ympäri vuoden. Maalämpö perustuu tämän energian hyödyntämiseen. Energiaa voidaan kerätä kolmella eri tavalla:

looks_one

Lämpökaivo

Lämpökaivossa tavoitetaan maaperään sitoutuneet energiavarat poraamalla kallioon 100 – 350 m syvä kaivo, jonka sisälle lasketaan lämmönkeruuputkisto. Lämpökaivo on maalämmön yleisin energialähde.

looks_two

Maaputkisto

Mikäli lämmitettävän rakennuksen ympärillä on riittävästi joutomaata esim. kesannolla olevaa peltoa, voidaan aurinkoenergia ottaa käyttöön kaivamalla lämmönkeruuputkisto noin metrin syvyyteen maahan.

looks_3

Järviputkisto

Jos lämmitettävän rakennuksen lähellä on vesistö, voidaan siihen sitoutunut aurinkoenergia kerätä lämmönkeruuputkistolla, joka upotetaan vesistön pohjaan painojen avulla.

Otitpa energian mistä lähteestä tahansa, maalämmön toimintaperiaate on sama.

Lämmönkeruuputkistossa kiertää ympäristöystävällinen lämmönkeruuliuos, johon lämpö varautuu. Maalämpöpumpulla muutetaan lämpötila lämmitykseen ja käyttöveden tarvitsemiin aste-lukemiin.

Maalämpöpumpulla saat edullisesti lähes 100 % tarvitsemastasi energiasta kiinteistön lämmitykseen ja lämpimän käyttöveden tarpeeseen.

Kuinka valmistautua projektiin?

Maalämmön asennus ja käyttöönotto tehdään aina asiakkaallemme mahdollisimman helpoksi ja vaivattomaksi.

Pidämme teidät ajantasalla projektin etenemisestä ja vaiheista prosessin alusta loppuun asti.

Käytännössä valmistautuminen maalämmön käyttöönottoon edellyttää vain yhteydenottoa meihin, jonka jälkeen projekti käynnistyy:

✅ Asiantuntijamme käy kartoittamassa rakennuksen, jonka pohjalta teemme tarjouksen maalämpöjärjestelmästä.
✅ Hyväksyttyäsi suunnitelman aloitetaan projektin valmistelut.
✅ Katsomme maalämpökaivon tai maaputkiston paikan, suunnittelemme kaluston, jolla työt ulkona toteutetaan, porausyksikölle tulee olla vapaa pääsy kaivon paikan päälle.
✅ Tarvittaessa katsomme tuleeko puustoa kaataa, oksistoa karsia tai aitarakennetta purkaa väliaikaisesti maalämmön asennuksen ajaksi.
✅ Tarvittaessa kartoitamme viemärien sekä maanalaisten kaapeleiden sijainnit.
✅ Tarvittaessa haemme toimenpideluvan maalämmön asennukselle.
✅ Suunnittelemme sopivan aikataulun ulkotöille sekä asennustöille sisätiloihin.
✅ Hoidamme lämpökaivon porauksesta ylijääneen hiekan puhalluksen sopivaan metsänreunaan tai tilaamme vaihtolavan hiekan poiskuljetusta varten.
✅ Katsomme paikan johon mahdollisen lämpökaivosta tulevan veden voi imeyttää.
✅ Annamme kattavan maalämpöjärjestelmän käytön opastuksen sekä kaikki mahdollisesti tarvitsemasi yhteystiedot mieltä askarruttavia kysymyksiä varten.
✅ Halutessasi teemme valmiiksi huoltosopimuksen, jotta arki maalämpöjärjestelmäsi kanssa on mahdollisimman vaivatonta.

Meiltä saat myös:

Lattialämmitykset

Toimitamme asennettuina lattialämmitysputkistot, jakotukit, termostaatit ym. maahantuojan suunnittelijan mitoittamat laitteistot.

Toimitamme Thermotech ja Uponor täydelliset järjestelmät suunnitelmineen joko asennettuina tai paikan päälle toimitettuina, jolloin asennuksen hoitaa asiakkaan tilaama putkimies.

Järjestelmät voidaan asentaa kaikille alustoille ja lattiamateriaaleille.

Jäähdytys

Kalliokylmä aktiiviset tai passiiviset viilennysjärjestelmät omakotitaloihin ja teollisuuteen suunnitellaan ja asennetaan Thermia -yhteistyönä.

Poratek -normilämpökaivo itsessään toimii passiivisena omakotitalon viilentäjänä kesäkuumalla vaatimatta muuta kuin kiertovesipumpun ja ilmanvaihtojärjestelmän viilennyspatterin (saatavana lähes kaikkiin ilmanvaihtokoneisiin lisävarusteena) tai huonekohtaisilla viilennyspuhaltimilla, jolloin saadaan tehokkaasti viilennettyä vain ne tilat, joissa todella tarvitaan tehokasta jäähdytystä. Esimerkiksi etelä / länsi-ilmansuuntien olo- ja makuuhuoneet, toimistotilat ym.

Kallioviilennyksen hyötysuhde on yli 2000 % ja käänteentekevät kiertovesipumppu ja laitteistot kuluttavat energiaa esim. 300 W ja porareikää ladataan 7000 W teholla.

Maalämpöä varten tarvittavat viranomaisluvat

Maalämpökaivon poraus on ollut toimenpideluvan alaista 31.5.2011 lähtien.

Opastamme mielellämme Teitä lomakkeiden täytössä tai teemme ne puolestanne valmiiksi asti.

Maalämpöä harkitsevat voivat olla yhteydessä myös itse suoraan kaupungin eri alueiden rakennusvalvonnan lupavalmistelijoihin, jotka auttavat toimenpideluvan hakemisen ja vaadittavien liitteiden kanssa.

Jos mietit maalämpöjärjestelmän rakennuttamista, hyvänä apuna ennakkosuunnitteluun sinulle on Suomen Ympäristöministeriön tekemä maalämpöopas.

Oppaassa on kerrottu myös lupakäytäntöjä. Saat oppaan luettavaksi klikkaamalla tästä!

Miksi Sotkamon Porakaivo?

Suunnittelemme ja toteutamme toimivia maalämpöjärjestelmiä, ”avaimet käteen”- periaatteella vuosien kokemuksella ja alan uusimmilla tekniikoilla.

Annamme jokaiselle järjestelmälle asennustakuun ja Thermian maalämpöpumpulle takuun 5 vuotta.

Asiakkaanamme voit huoletta soittaa myös huoltopäivystykseemme, josta saat avun mihin kellon aikaan tahansa kaikkiin maalämpöön liittyviin ongelmiin.

Meistä on tullut vuosien saatossa pitkäjänteisen työn ja luotettavuuden tuloksena yksi maan johtavista maalämpöjärjestelmien toimittajista.

sotkamon porakaivo kartta